VIATA BISERICII

Acasa    Viata bisericii

 

VIATA BISERICII


Prin stradania parintelui si efortul unui grup de credinciosi, Sfinta Liturghie este savirsita in fiecare duminica, la Praznicele Imparatesti sau la alte sarbatori importante din timpul saptamanii. In cele patru posturi din timpul anului, in fiecare simbata seara este savarsita slujba Vecerniei iar dupa un cuvint de invatatura parintele savarseste taina Spovedaniei pentru cei interesati. Deasemenea, tot in aceasta perioada a posturilor are loc savirsirea tainei Sfantului Maslu.

Pentru savarsirea Sfintelor Slujbe este amenajata capela Bisericii Catolice, pe care comunitatea româna o anchiriaza. Totul este mobil: catapeteasma, icoanele, sfesnicele si se intimpla uneori ca atunci cand capela ramâne amenajata de la o saptamina la alta iar proprietarii capelei sa aiba nevoie de spatiu, sa fim chemati sa ne ridicam "instalatiile" ("les installations" - asa cum le numesc ei). Noi insa nadajduim si ne rugam ca intr-o zi sa ne putem inchina in propria noastra biserica.

Desi nu foarte numeroasa, comunitatea noastra a sprijinit financiar copii bolnavi veniti din România, a oferit ajutor altor tineri talentati care au avut nevoie de finantare pentru participarea la diverse concursuri sportive.

Insa parohia nu i-a uitat nici pe cei nevoiasi din tara, ultima colecta fiind trimisa an decembrie 2016 copiilor din Valea Plopului aflati in grija Pr. Nicolae Tanase. Acestea sunt doar citeva din activitatile social-filantropice desfasurate de parohia noastra.