VIITORUL BISERICII

Acasa    Viitorul bisericii

 

VIITORUL BISERICII


Pentru ca o biserica sa existe, are nevoie ca membrii care o compun sa fie dedicați si implicați , sa participe la Sfânta Liturghie și la celelalte slujbe, sa se spovedească si sa se împărtășească regulat .

Pentru a îndeplini nevoile duhovnicești ale membrilor sai, biserica are nevoie în egala măsura de participarea financiara a acestora. Calitatea de membru presupune responsabilitatea plății unei taxe de membru care permite bisericii sa funcționeze.

O implicare este necesara si la nivel administrativ. Un anume angajament voluntar este necesar ca biserica să își poată duce pe mai departe existența.

Pentru o buna organizare administrativă a parohiei noas- tre, avem nevoie de membri care sa ne sprijine în activitățile noastre cotidiene.
Prin jerfa si stradania crestinilor, biserica noastra reuseste sa functioneze insa este intotdeauna nevoie de implicare din partea tuturor pentru pastrarea si imbogatirea patrimoniului romanesc.

Nevoile bisericii sunt asigurate de catre membrii bisericii noastre care inteleg ca este nevoie de un buget anual de functionare. Acest buget este votat in fiecare an la Adunarea Generala care se tine de regula in luna februarie.

Acest buget anual incearca sa acopere cheltuielile necesare: chiria lunara, salariul preotului si al diaconului, opere caritabile, alte cheltuieli.

Participarea membrilor la construirea bugetului bisericii se poate face in mai multe feluri :

- cu o contributie lunara permanenta – votata in cadrul Adunarii Generale

- cu timp alocat activitatilor bisericii – cor, Scoala de Duminica, curatenie, administratie

- cu alte talente in functie de disponibilitatea fiecaruia

Fara implicarea activa a membrilor comunitatilor romanesti in biserci, peste o generatie sau doua nu vom mai avea puterea de a rezista.


Taxa de membru explicată:

Formular de membru 2021 (click pe text)